EEN REPARATIE AAN UW GEBITSPROTHESE
                    In de meeste gevallen klaar terwijl u wacht.

Niets is vervelender dan een kapotte prothese en het is begrijpelijk dat u deze zo snel als mogelijk wilt laten repareren. Wij staan 6 dagen in de week voor u klaar! Bij TPP Breda kunt maandag tot en met zaterdag zonder afspraak bij ons terecht voor de reparatie van uw volledige of partiële kunstgebit. Wij hebben 2 uur nodig om de prothese voor u te herstellen, daarna ligt deze voor u klaar. Mocht u willen wachten op de reparatie is dat mogelijk onder het genot van een kopje koffie in onze wachtruimte. Houd u er rekening mee dat u de prothese  doordeweeks voor 15.00u af geeft en op zaterdag voor 14.00u als u de prothese dezelfde dag nog terug wilt ontvangen.

WAT MOET U WEL EN WAT MOET U VOORAL NIET DOEN
                Gooi niets weg en lijm de prothese niet zelf.
Wij vragen u dan ook, is uw kunstgebit kapot, bewaar alle delen die u nog heeft en gooi deze niet weg, neem deze mee wanneer u de prothese laat herstellen. Lijm de prothese niet zelf, de prothese dient namelijk hersteld te worden met daarvoor geschikte materialen zoals hiervoor bestemde kunststof. Soms kan de prothese niet gemaakt worden zonder een afdruk van uw kaak, bijvoorbeeld wanneer door een breuk een stukje kunststof mist. Het kan dan zijn dat u dan wat meer tijd kwijt bent met het afgeven van de prothese en het herstel kan in sommige gevallen iets langer duren. Dit kunnen wij pas beoordelen wanneer wij de kapotte prothese hebben gezien.

WAT KOST EEN REPARATIE?
                Wij zorgen dat de nota wordt ingediend bij de zorgverzekeraar.
Reparaties aan volledige kunstgebitten worden volledig vergoed vanuit het basispakket door uw zorgverzekering. Wanneer u een plaatje of frame prothese heeft naast uw eigen tanden, oftewel een partiële prothese wordt dit (gedeeltelijk) vergoed uit een aanvullende tandarts verzekering. Wij sturen de nota naar Fa-med en zij gaan de nota indienen bij uw zorgverzekering. U ontvangt dan alleen een (rest)nota voor kosten die niet bij uw zorgverzekeraar gedeclareerd kunnen worden. Wanneer het een volledige prothese betreft is de kans groot dat u hiervoor helemaal geen rekening van ontvangt. Houd u wel rekening met uw eigen risico.

WAT IS DE OORZAAK?
                Deze is niet altijd te achterhalen, laat het op de juiste manier maken..
Helaas komen reparaties aan een kunstgebit voor, het blijven kunststof hulpmiddelen die kapot kunnen gaan. Het hoeft niet altijd te komen door deze te laten vallen, het kan ook gebeuren dat deze tijdens het eten of soms alleen de tanden op elkaar te zetten kan breken. Ook komt het voor dat een tand eruit valt of hiervan een stukje afbreekt. De oorzaak is niet altijd te achterhalen, het belangrijkste is dat u de prothese op de juiste manier laat maken.

GARANTIE EN HET VOORKOMEN VAN EEN REPARATIE
   
            Laat uw kunstgebit jaarlijks controleren .
Wij kunnen u niet garanderen dat de herstelling nooit meer kapot zou kunnen gaan. Helaas kunt het zelf ook niet voorkomen, u kunt er wel voor zorgen dat de kans op reparatie minder wordt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat uw kunstgebit wat ouder is en toe is aan vervanging, ook is het mogelijk dat de prothese niet meer goed zit en hierdoor problemen ontstaan. Het hoeft niet altijd te zijn dat het een nieuw kunstgebit wordt, soms is de pasvorm niet meer goed en doormiddel van een opvulling of kleine aanpassing te verhelpen.

VRIJBLIJVEND ADVIES NA DE REPARATIE
                Persoonlijke service, zoals wij het bedoelen.
Mocht u vrijblijvend advies willen na de reparatie van uw kunstgebit kunt u een afspraak maken wanneer u de prothese afgeeft, vaak is het dezelfde dag bij afhalen al mogelijk. Natuurlijk kunt u ook altijd later een afspraak maken voor adviesgesprek. Iedere donderdag hebben wij een inloopochtend van 09.00u-12.00u, u kunt dan zonder afspraak terecht voor al uw vragen en vrijblijvend gratis advies.