VOLLEDIGE KUNST- EN KLIKGEBITTEN
            Volledige protheses worden grotendeels vergoed vanuit de basisverzekering.

Wanneer u volledig tandloos bent in de boven- en/of onderkaak, worden de volledige kunstgebitten voor 75% vergoed vanuit het basispakket.  De overige 25% is de wettelijke eigen bijdrage, mocht u aanvullend tandarts verzekerd zijn, vergoedt de zorgverzekeraar deze 25% ook gedeeltelijk, soms wordt zelfs het gehele bedrag vergoed.

Voor volledige klikgebitten of wanneer u er voor kiest over te stappen naar een klikgebit geldt een eigen bijdrage van € 125,00 per kaak. Een klikgebit is voor u niet duurder dan een kunstgebit zonder klik mogelijkheid. Op onze website kunt u meer informatie vinden over het klikgebit.

Reparatie of het opnieuw passend laten maken van een volledige kunst- of klikgebit wordt 100% vergoed uit de basisverzekering.

PARTIËLE PROTHESES 
            Partiële protheses worden grotendeels vergoed vanuit tandarts aanvullende verzekering.

Zijn er nog eigen tanden in de kaak aanwezig en maakt u gebruik of wilt u gebruik gaan maken van een gedeeltelijk kunstgebit kunt u een eventuele vergoeding krijgen uit uw aanvullende tandarts verzekering. 
De prijzen van deze gedeeltelijke gebitsprotheses liggen ver uiteen, dit komt omdat de situatie in de mond per persoon verschilt. Wat de kosten voor u zijn kunnen wij alleen bepalen wanneer wij uw mondsituatie hebben bekeken. De variatie heeft vooral te maken met de techniekkosten en of de keuze uitgaat naar een metalen (frame) of kunststof(plaatje) prothese.

Ook reparaties, aanpassingen en opnieuw passend laten maken van een gedeeltelijke prothese worden vanuit een aanvullende verzekering (gedeeltelijk) vergoed. 

GRATIS VRIJBLIJVEND ADVIES
             Persoonlijke service, precies zoals wij dat bedoelen.
Helaas kunnen wij u niet op afstand adviseren wat voor u de beste oplossing is. U kunt vrijblijvend een afspraak maken voor gratis advies zonder verplichtingen. Wij kunnen dan voor u kijken wat de mogelijkheden zijn, een behandelplan opstellen en de kosten met u bespreken. Iedere donderdag hebben wij een inloopochtend van 09.00u-12.00u, u kunt dan zonder afspraak terecht voor al uw vragen en vrijblijvend gratis advies.

FA-MED
        Al onze aandacht gaat naar u .

Omdat wij in onze praktijk liever met u dan met onze financiële administratie bezig zijn, hebben wij alle vorderingen op patiënten overgedragen aan Fa-med B.V. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het factureren en innen van declaraties. Ook voor u heeft het voordelen, u hoeft zelf de rekening niet in te dienen bij uw zorgverzekeraar en er is een betalingsregeling te treffen voor uw nota die u nadien ontvangt.

De nota voor de behandeling of verrichting bij ons, ontvangt u van Fa-med. In de meeste gevallen wordt uw nota eerst ingediend bij uw zorgverzekeraar. U ontvangt dan alleen een nota voor kosten die niet door uw zorgverzekeraar vergoed worden. Het kan zijn dat u voor bepaalde behandelingen géén factuur ontvangt, dan wordt het 100% vergoed uit uw verzekering. De rekening over uw eventuele eigen risico ontvangt u van uw zorgverzekeraar. 

Mocht u een rekening ontvangen van Fa-med is het mogelijk bij hen een betalingsregeling te treffen zodat u het bedrag in termijnen aan Fa-med kunt betalen. Bij ons in de praktijk zijn folders van Fa-med aanwezig voor meer informatie, u kunt ook contact met hen opnemen na het ontvangen van uw factuur.


Wij adviseren u altijd te informeren naar uw verzekeringsvoorwaarden bij uw zorgverzekeraar, houd u ook rekening met het verplicht eigen risico.